Frågor & svar

Frågorna är ofta många innan behandling, här hjälper vi dig svara på de vanligaste frågorna vi får. Vi är medlemmar i Svenska Laser-Medicinska Sällskapet, SLMS och Svenska Estetikers Yrkesförbund, SEYF. Allt för din trygghet!

 • Vilken typ av rådgivning erbjuds? Laserverket erbjuder alltid kostnadsfri konsultation med möjlighet att prova på.
 • Vilken utrustning används? Vi på Laserverket använder Q-terra Q10 som självklart är CE certifierad för medicinskt bruk, certifikat 2195-MED-1133401.
 • Är utrustningen säker? Q-terra Q10 är världens första och enda maskin med äkta tvillingpuls. Det ger en stark effekt på pigmentpartiklarna men en minimal påverkan på kringliggande hud. Risken för ärrbildning är obefintlig.
 • Vad har ni för utbildning? Laserverket är certifierade laserterapeuter, licensierade och utbildade av Synos Medical AB. Vidareutbildade i Advanced Laser Tattoo Removal Training, Certifierad Laser Specialist, och Laser Safety Officer vid New Look Laser Collage. I teamet ingår sjuksköterska som har mycket gedigen erfarenhet av både tatueringsborttagning och pigmentbehandling.
 • Finns det någon försäkring? Håkan Edorsson på Laserverket är medlem i Svenska Estetikers Yrkesförbund som laserterapeut och därigenom innehar behandlingsskadeförsäkring.
 • Finns det paketpris? Garantipaket finns för tatueringsborttagning av svarta och röda tatueringar. Garantipaket ger dig fritt antal behandlingar tills tatueringen är borta.
 • Går det att delbetala? Det går alldeles utmärkt att delbetala via Klarna och Medical Finance. Medical Finance gäller för belopp över 10 000 kr.
 • Hur många behandlingar behövs för att ta bort en tatuering? Svarta och röda tatueringar försvinner i dem flesta fall helt efter ca 6 behandlingar. Färgade tatueringar kräver oftast fler behandlingar. För din trygghet har vi garantipaket gällande svarta och röda tatueringar som innebär fast paketpris för din tatueringsborttagning.
 • Blir det några märken eller ärr efter en tatueringsborttagning? Laserljuset reagerar bara på färgen i tatueringen, inte på huden runt omkring. Därför blir det inte några märken eller ärr. Det kan uppstå blåsor. För att undvika blåsor är det viktigt att kyla ordentligt. Märken och ärr kan det bli om blåsor går sönder och det blir skorpor som du sen pillar sönder.
 • Gör det ont att ta bort en tatuering? Det gör oftast ondare än att tatuera sig men att ta bort en tatuering går mycket fortare. Maskinen kan generera upp till 10 skott per sekund. Använd gärna bedövningssalva Emla eller Tapin. Det finns på alla apotek. Det är viktigt att bedövningssalvan stryks på 2 timmar innan behandling och att den täcks med plast. Räcker plasten som finns i förpackningen inte till går det bra att täcka med vanlig plastfolie och tejp.
 • Tar ni bort tatuerade ögonbryn? Det går att ta bort tatuerade ögonbryn men ibland innehåller färgerna i ögonbrynen ämnen som gör att ögonbrynen ändrar färg efter behandlingen. Därför rekommenderar vi alltid att ni först bokar en tid för konsultation där vi kan göra en test på en liten del. Därefter väntar vi ca 2 veckor för att se hur reaktionen blivit. Ögonbrynen måste alltid rakas innan behandlingen. Dem växer ut normalt igen. Laserljuset påverkar inte hårsäckarna på ögonbrynen.
 • Efter en tatueringsborttagning, vad ska man tänka på? Kyl ordentligt om det känns varmt. Smörja in området med Laser Doctor salva morgon och kväll i 3-4 dagar. Salvan får du med dig efter behandlingen. Absolut inte pilla sönder vätskeblåsor om dem uppstår. Undvik hård träning de första dygnen. Bastu och bad i klorerat vatten bör också undvikas. Avstå från att sola och bli solbränd på det behandlade området.
 • Vilka biverkningar finns vid tatueringsborttagning? Det blir svullet, rött och ömt några dagar. Kan se ut som blåmärke runt tatueringen. Blåsor kan det bli. Pilla inte sönder dem. Blåsorna lägger säg efter några dagar.
 • Vid en tatueringsborttagning, hur lång tid ska det går mellan behandlingarna? Det ska gå 3 månader mellan varje behandlingarna. Det är den tid det tar för kroppens immunförsvar att bearbeta och forsla bort alla färgpartiklar som lasern skjutit sönder. Om behandlingen sker tätare kan det uppstå en skuggbild av tatueringen som inte går att ta bort.
 • Har precis gjort en tatuering men ångrat mig, när kan jag ta bort den? 2 månader efter att du tatuerat dig kan du påbörja din tatueringsborttagning.